Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

CACIT UTAKMICA ZA OŠTRODLAKE NEMCE U POŽAREVCU


              Kinološko društvo “Stig” Požarevac i kinološko društvo “Plana” iz Velike Plane  su organizovali 13. i 14. aprila 2012.  god. Međunarodne utakmice pasa ptičara bez odstrela na prirodnu divljač na terenima KD “Stig”. U okviru ovih utakmica su održane specijalizovane utakmice za nemačke kratkodlake ptičare, nemačke oštrodlake ptičare, epanjel bretone, poentere i engleske setere.
       
Zenit markira
         Zahvaljujuci dobroj organizaciji Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba i domaćina utakmice za oštrodlake nemce Predraga Markovića Mapca kao i dolasku Veskova sa 6 pasa čak dvadeset ostrodlakih nemaca je učestvovalo na utakmici 13.04.!

        Na terenu je bilo dovoljno divljači, dan bez kiše, ali težak za rad pasa. Sudili su, u 2 baterije po 10 pasa, Emil Đorđević i Predrag Marković Mapac  I bateriju i Miodrag Jojić sa Velimirom Netkovićem II bateriju.

        U prvoj bateriji je Milan Veskov izveo 6 svojih pasa na utakmicu. Zenit Fantastic of Miki je odlično pretraživao teren destak minuta nakon čega je prekinut rad i rečeno mu je da pas treba samo da poentira kada se nađe neka divljač. Posle takve prilike imao je dobru marku, vukao, izgubio divljač, ponovo pronašao i ponovo markirao, ostao miran na poletanje koke i ostavio ubedljivo najbolji utisak na utakmici.

        U drugoj bateriji su psi uletali u divljač i samo je jedna kuja Šestića dobila priznanje urođenih osobina.

REZULTATI UTAKMICE ZA OŠTRODLAKE NEMCE:

1.  mesto, odličan – CACT: ZENIT Fantastik Of Miki, JR 87164, mužjak, oštenjen 18.02. 2008, vlasnik Veskov Milan iz Nadalja;

2. mesto, vrlo dobar  - ARIS Prokina Farma, JR 78744, mužjak, oštenjen 15.05. 2011,vlasnik Prokić Dragan iz Šabca;
Saopštavanje rezultata

3. mesto sa ocenom dobar - LAKI, JR 77701, mužjak, oštenjen 08.11. 2009, vlasnik Prokić Dragan iz Šabca;

4. mesto sa ocenom dobar - UNDA Fantastik Of Miki, JR 87215, ženka, oštenjena 01.04. 2008, vlasnik Veskov Milan iz Nadalja.

Pehar za najboljeg stilistu: ORIONIS KRIS - vlasnik Goran Šestić iz Velike Plane.
       
        Srpski Deutsch Drahthaar Klub je imao svoju prezentaciju na utakmici na kojoj je izložio Bilten Kluba za 2011. godinu i davao informacije zainteresovanima o radu Kluba.
       
Štand Srpskog DD Kluba na utakmici
        Nagradni fond je bio bogat, svaka pohvala organizatoru i sponzoru utakmice za oštrodlake nemce Predragu Markoviću Mapcu.

Нема коментара:

Постави коментар

Dobrodošli, pišite, ovo je Blog svih ljubitelja nemačkih oštrodlakih pasa !