Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

RASPORED PROLEĆNIH UZGOJNIH ISPITA (VJP) ZA PROLEĆE 2011.




Ispitivanje pasa na tragu zeca - VJP u Kurjačama proleće 2010.

                     Na osnovu odluke Upravnog odbora i Stručnog saveta, donetog na sastanku 13.03. 2011. u Beogradu, a zbog vremenskih prilika koje vladaju ovog proleća - kašnjenja vegetacije, objavljujemo raspored prolećnih uzgojnih ispita VJP za ovo proleće u organizaciji Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba:

                     1. 9. i 10.04. 2011. RITIŠEVO, sudije Velja Netković i Nenad Glumac (09.04) i  Đura Munćan i Laslo Torma 10.04. u nedelju. Organizator Marko Popović 066 900 10 78;

                     2. 16.04. 2011. ŠABAC – OGARI, sudije Miodrag Jojić i Milić Ralić, organizator Dragan Prokić  064 19 55 677;

                    3. 17.04. 2011. VRBAS, sudije Miloje Gajić i Dragan Vujić, ukoliko bude više od 5 pasa sudiće i Velja Netković i Đura Munćan. Organizator Nemanja Bogdanović 063 561 724

                    Pozivamo članstvo da u što većem broju izvede svoje pse na ispite, i podsećamo ih da po članu 14. Statuta Kluba imaju obavezu da izvedu svoje pse na uzgojne ispite, a što će biti regulisano Uzgojnim pravilnikom Kluba koji je u izradi. Ukoliko se ukaže potreba - prijavi se još pasa koji se ne mogu ispitati na planiranim ispitima, Klub će organizovati za sve odatne uzgojne ispite.

                    Molimo vodiče da na vreme prijave svoje pse radi kvalitetne organizacije ispita, a najkasnije 7 dana pred ispit organizatoru ili sekretaru Kluba 065 23 92 912. Kotizacija za ispit je 2.000 dinara za članove Kluba.

3 коментара:

  1. Pozivam sve vodiče mladih oštrodlakih nemaca da izvedu pse na prolećni uzgojni ispit. Ovaj ispit nije prvenstvo, CACIT ili takmičenje, ne seku se glave vodičima i rep psima ! Ispit i ocenjivanje su prilagođeni uzrastu pasa, bitno je da se vide nasleđene lovačke osobine ! Bitno je za Klub, za uzgoj rase, i za vodiča da uporedi kvalitete svog psa u odnosu na druge. Izvedite psa čak i ako niste zadovoljni sa njim. Popraviće se do jeseni ! Ne mora da markira baš paradno, u tom uzrastu se to često dešava, ali je bitno da ima volju da traži i nađe divljač.
    Najvažnije je da ga pripremite "kondiciono". Pas koji nije istrčan i u dobroj fizičkoj kondicije neće ni tražiti, ni osetiti divljač ni pokazati nos i ostalo.
    Nemojte se plašiti uzgojnog ispita ! Svi imaju tremu, čak i dugogodišnji, iskusni vodiči. Pobedite taj strah od izvođenja Vašeg psa pred javnost, prikažite ga. Ove godine svi kasne sa pripremama zbog duge zime, ne samo Vi. Ima još vremena, radite sa psom. Vratiće to višestruko !

    ОдговориИзбриши
  2. Poslusali smo vas savet, imamo tremu, ali prijavili smo Ester. Drago mi je da cemo se upoznati i upoznati jos neke clanove kluba.

    ОдговориИзбриши

Dobrodošli, pišite, ovo je Blog svih ljubitelja nemačkih oštrodlakih pasa !