Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

IZVEŠTAJ SA GODIŠNJE SKUPŠTINE JGV (REGIONALNOG UDRUŽENJA ZA ISPITIVANJE LOVNO-RADNIH PASA) U OLDENBURGU U NEMAČKOJ

      Svečano proglašenje najboljih vodiča i pasa JGV Olenburga za 2010: u gornjem redu (stoje) sa leva Gerd Ulkem (najbolji na VGP-u), do njega Igor Radonjić čiji je pas Baldur II vom Balkanhoff  bio najbolji na VJP-u
    
    
      11. marta 2011. godine sa početkom u 19,30 časova održana je godišnja Skupšita Regionalnog Udruženja za ispitivanje lovno-radnih pasa - Oldenburg severna Nemačka (Jagdgebrauchshund-Verein Oldenburg ). Na Skupštini su bili prisutni kako članovi udruženja tako i vodeći ljudi svih rasa - grupa lovackih pasa (grupe DD, grupe DK, grupe Vajmerana i td. ). Na sastanku je izabrano novo predsedništvo Kluba, i definisani ciljevi i program budućeg rada.

      Kratko objašnjenje: Udruženje za ispitivanje radno-lovnih pasa je član Saveza svestranih radno-lovnih pasa – JGHV -  najstarijeg udruženje koji vodi brigu i politiku uzgoja svestranih lovnih pasa (osnovan daleke 1899. godine), bez obzira na rasu. U registar JGV se upisuje svaki pas koji je položio svestrani ispit – VGP od osnivanja ovog Saveza. Nemački oštrodlaki pas je najbrojniji svestrani lovaki pas u svetu, matični Klub, Verein Deutsch Drahthaar, i Svetski savez nemačkih oštrodlakih, Welt-Verband Deutsch Drahthaar, su najaktivniji članovi i nosioci rada ovog saveza.

      Na kraju Skupštine JGV Oldenburga je bilo i najzanimljivije: proglašeni su najbolji uzgajivači, vodiči i psi na osnovu rezultata na ispitima u 2010.

      I ovom prilikom su članovi Srpskog DD Kluba Goran Zubanović (kao odgajivač i vodič) i Igor Radonjić (kao vodič) dostojno i na visokom nivou reprezentovali naš, Srpski DD Klub u matičnoj zemlji. Rezultati govore o kvalitetu uzgoja svestranih lovnih pasa naših članova: među prvih četiri psa na VJP (prolećnim uzgojnim ispitima) ovog udruženja se nalaze tri psa iz odgaivačnice “vom Balkanhoff”. Takođe na svestranom ispitu (VGP), najtežem i najkompleksnijem ispitu za svestrane lovne pse, pa čak možemo reći najtežem ispitu za sve lovne rase, na vrhu liste se našao jedan od pasa iz uzgoja Gorana Zubanovića, samo ovaj put iz njegove druge odgajivačnice “vom Wolf”, Hansi vom Wolf koji sa 336 poena deli prvo mesto na VGP-u u 2010. godini.( Fotografija desno: podpredsednik Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba, poznati odgajivač, dreser, vodič i lovac Goran Zubanović sa priznanjima JGV Oldenburg za 2010. za postignute rezultate kao vodič i uzgajivač, levo logo Saveza svestranih radno-lovnih pasa Nemačke - JGHV)

      Naime Hansi je tri nedelje pred VGP (zbog  II Internacionalnog HZP-a u Kovinu gde je Goran sudio, prevodio, organizovao, bio domaćin Fritzu Blumelu....), dat na vođenje drugom vodiču, Gerdu Ulkenu. Ovaj pas je, pored polozenog VGP sa maksimalnim brojem bodova 336, na ispitu dobio i najveću moguću i veomka retku ocenu 4H za disciplinu rad naživoj patki na vodi i AH, da bi vec sledećeg dana dokazao oštrinu (HN) i na kraju, dva dana kasnije, rad na ranjenoj divljoj svinji ( Saujäger-DD).

      Nakon proglašenja rezultata (rang liste, kao i sajt   Jagdgebrauchshund - Verein Oldenburga možete pogledati klikom ovde) su uručena priznanja za najbolje vodiče i pse u 2010. godini, a zatim se prešlo na druženje.
    
                                                                                                                                         Igor Radonjić




         

Нема коментара:

Постави коментар

Dobrodošli, pišite, ovo je Blog svih ljubitelja nemačkih oštrodlakih pasa !