Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

ZAPISNIK SA SKUPŠTINE SRPSKOG DEUTSCH DRAHTHAAR KLUBA 02.03. 2014. U KOVINU


Delegat KSS-a Nenad Davidović pozdravlja Skupštinu
        
      Dana 02.03. 2013. u Kovinu, u kafani „Lovac“, sa početkom u 12 časova je održana redovna i izborna godišnja Skupština Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba.
     
      Pošto je otvorio Skupštinu, zahvalio se prisutnima što su se odazvali pozivu i pozdravio prisutne članove Upravnog odbora, delegate regionalnih grupa, članove Kluba i goste, posebno delegata Kinološkog saveza Srbije Nenada Davidovića, predsednik Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba Torma Laslo je predložio sledeći
     
                                   DNEVNI RED:
     
1. Izbor radnih tela Skupštine i verifikacija delegata regionalnih grupa;
2. Usvajanje izveštaja o radu Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba za 2013. godinu;
3. Usvajanje plana rada Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba za 2014. godinu;
4. Usvajanje Pravilnika o ispitu za divlju svinju i izgleda i sadržine Potvrde o oštrini;
5. Izbor organa upravljanka Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba za naredne četiri godine i
6. Razno.
     
      Po 1. tački dnevnog reda za reč se javio Miodrag Jojić i predložio u radno predsedništvo Skupštine Torma Lasla predsednika Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba, Dragana Bunardžića sekretara i Emila Đorđevića člana upravnog odbora i kandidata za predsednika Kluba u narednom periodu. Predlog je jednoglasno prihvaćen. Zatim je Torma Laslo prdložio za zapisničara Nenada Stojanovića, a za overivače zapisnika Dejana Nedeljkovića i Miodraga Jojića što je jednoglasno usvojeno.
Glasanje na Skupštini Srpskog DD Kluba
     
      Zatim je sekretar Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba Dragan Bunardžić izneo podatke da je od 12 članove Upranog odbora Kluba prisutno 10 (odsutni Goran Zubanović i Velimir Netković), te da su regionalne grupe na svojim godišnjim Skupštinama shodno Protokolu o radu regionalnih grupa (član 8.) i broju članova 31.12. 2013. koji su uplatili članarinu za 2013. godinu izabrali 20 delegata ( reg. grupa Šabac 2 delegata, reg. grupa Moravac 2 delegata, reg. grupa Zapadna Srbija 2 delegata, reg. grupa Južni Banat 4 delegata, reg. grpupa Južna Bačka 4 delegata, reg. grupa Podunavlje 1 delegata, reg. grupa Beograd 2 delegata i regionalna grupa Braničevskog okruga 3 delgata) od koji su na Skupštini prisutni 19 delegata sa potvrdom o delegiranju izdatom od strane reg. grupe. To znači da od 32 člana sa pravom glasa Skupštini prisustvuje 29, te Skupština može punopravno da radi i odlučuje.
       
      Reč je zatim dobio Nenad Davidović predstavnik KSS-a i pozdravio prisutne u svoje lično ime i ime Kinološkog saveza Srbije, preneo svoja pozitivna opažanja o radu Kluba kao i podršku KSS-a, izrazio zadovoljstvo što vidi puno mladih ljudi i poželeo puno uspeha Srpskog Deutsch Drahthaar  Klubu u daljem radu.
     
      Po 2. tački dnevnog reda je referisao Torma Laslo. Izneo je da je detaljan precizan izveštaj o radu u 2013. godini svima bio dostupan preko interneta (sajta i bloga Kluba, Facebooka), da je on razmatran, dorađen primedbama i usvojen od strane regionalnih grupa na njihovim Skupštinama održanim u februaru 2014. i Upravnog odbora i Stručne komisije na sastanku 17.01. 2014. u prostorijama KSS-a te da smatra da nema mesta daljem razglabanju.
      Izneo je, ukratko, samo dve stvari koje smatra važnim za proteklu godinu u radu Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba.
      Prva, pozitivna, da je Klub i pored teške ekonomske situacije u društvu koje se odražava i na materijalno stanje naših članova uspeo da održi 7 prolećnih uzgojnih ispita, ispit na vodi i četiri jesenja uzgojna ispita na kome je ocenjeno približno isto pasa kao i 2012. godine, te da članstvo idalje polako raste, te je dostiglo cifru oko 130 aktivnih – oni koji plaćaju članarinu – članova iako imamo daleko više onih koji učestvuju u radu Kluba.
      Druga stvar o kojoj treba govoriti, koja je navedena u izveštajima je određen zamor i posustalost kod članova. Regionalne grupe uvek imaju svoje zahteve, ali nisu sposobne da održe Skupštine na vreme i da napišu i dostave zapisnike, iako je sve definisano i olakšano aktima. Izneo je primer, bez želje za imenovanjem ili osudom, da su od 8 regionalnih grupa samo 3 na vreme održale Skupštine i dostavile kakve takve zapisnike. Tri grupe su morale biti podstaknute i zamoljene za to, jedna je održala Skupštinu ali nije Klubu dostavila zapisnik jer smatra da to nije ni važno, a jedna nije ni održala Skupštinu, pravdajući se rečima „održaćemo je posle Skupštine Kluba, da vidimo šta će biti“. Od svih dostavljenih zapisnika samo jedan zadovoljava zahteve iznete u Protokolu o radu reg. grupa, ostali su manjkavi. Jedna grupa je dostavila svoje „odluke“ koga ona hoće, a koga neće da bira. To je lepo i u redu, ali gde je izveštaj o radu, planovi, primena uzgojnog pravilnika, broj članova, probemi u radu, predlozi.....? Jedna grupa, veoma aktivna, je organizovala nenajavljen jesenji uzgojni ispit, kršeći mnoge odredbe Pravilnika o uzgojnim ispitima i nije ni Klubu ni Savezu dostavila izveštaje i ocene sa tog ispita. To je nedopustivo i mora da se takvo ponašanje iskoreni. Niko nije pravio i formulare, štampao, prevodio, usvajao iz želje za nekom igrom i administriranjem. Legalitet našeg, ugled i priznanje, kao i svakog Kluba se zasniva na regularnosti, primeni i pridržavanju pravila, regularnosti koja podrazumeva ostavljanje trajnog traga tamo gde je to neophodno, u KSS-u i Klubu. Kako neko misli da upišemo ocene u knjižicu, a da to nije pokriveno određenim izveštajem i ocenskom listom dostavljenom KSS-u ? Rad Kluba nije proizvoljan vašar podređen interesima pojedinaca nego aktima i pravilnicima, pravilima ponašanja uređena dugotrajana, sistematska aktivnost sa određenim ciljevima koji su navedeni u Statutu Kluba. Dešava se da to „nečinjene“ dolazi od netrepeljivosti, tako česte, među članovima, posebno u kinologiji. Klub, kao i ostala udruženja građana, nije ni porodica, niti prevladava u njemu neki ljubavni odnos. Moramo biti tolerantni jedan prema drugima, poštovati različitosti koje su neminovne i čine draž druženja, i na prvom mestu znati i svoja ograničenja, raditi u zajedničkom interesu Kluba.
      Za reč se javio Nenad Davidović i rekao da svaka regionalna grupa mora imati visoko stručno lice u kinološkom smislu u svom sastavu da bi uspešno savladala zadatke koji su pred nama. Pohvalio je administraciju Kluba koja je do sada vođena i istakao da treba nastaviti tako.
      Izveštaj je jednoglasno usvojen.
     
Radno predsedništvo: u sredini bivši predsednik
Torma Laslo, levo novi predsedni Emil Đorđević,
desno stari - novi sekretar Dragan Bunardžić.
      Po 3. tački dnevnog reda je Torma izneo da je plan rada Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba za 2014. publikovan i razmatran na UO, SK i po regionalnim grupama. Donet je i kalendar manifestacija - usvojen program manifestacija za 2014. , a na predlog regionalnih grupa, koji će dalje biti razmatran i razrađen na prvom sastanku Upravnog odbora. Nema nepoznanica: treba raditi onako kako nalaže Statut i pravilnici, odluke organa upravljanja, treba organizovati uzgojne ispite i smotre, svestrani ispit ..... Dići primenu uzgojnog pravilnika na viši nivo da zaokružimo rad našeg Kluba. Nema izmišljanja „rupa u saksiji više“, nema razglabanja o onome što smo razmotrili, izdiskutovali i doneli odluke. Nego prosto i jednostavno treba sprovoditi te odluke. Materijalnu osnovu imamo u vidu naših akata, preveli smo sve što je potrebno od matičnog Kluba, imamo svoj kadar koji je ovih 13 godina stekao zavidno iskustvo. Samo napred, treba istrajati.
      Plan rada Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba za 2014. je dat na glasanje i jednoglasno usvojen.
     
      Po 4. tački dnevnog reda Torma je objasnio da je predložen Pravilnik o ispitu na divlju svinju prevedeni nemački pravilnik prilagođen nama, i da ćemo, ako dozvole uslovi, održati ispit, tj, izdavati potvrde o pogodnosto za lov divljih svinja psima naših članova, a da je potvrda o oštrini onakva kako je traži matični Klub, a za potrebe vodiča koji budu vodili svoje pse na Hegewald. Oba predloga su usvojena.
     
      Po 5. tački dnevnog reda Torma je izneo listu kandidata za organe upravljanja Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba onako kako je predložena i usvojena na sastanku UO i SK 17.01. u Beogradu, sa dodatnim kandidatima koje su predložile regionalne grupe na svojim Skupštinama i ona izgleda sledeće:
     
1. Za predsednika Kluba je predložen Emil Đorđević,
2. za podpredsednike Torma Laslo, Goran Zubanović i Predrag Marković – Mapac (predlog reg. grupe Južni Banat),
3. za počasnog predsednika Marko Popović (predlog reg. grupe Braničevo),
4. za sekretara Dragan Bunardžić,
5. za Klubskog vođu uzgoja i predsednika Stručne komisije Miloje Gajić,
6. za blagajnika Miroslav Trebinjac,

Za Upravni odbor su, shodno članu 37 Statuta i rezultatima izbora za predsednike regionalnih grupa predloženi:

7. Dejan Aleksandrović predsednik reg. grupe Braničevo,
8. Zvonko Lužajić, predsednik reg. grupe Južni Banat,
9. Dragan Prokić, reg. grupa Šabac,
10. Aleksandar Pribaković – Caja reg. grupa Moravac,
11. Marko Nikolić reg. grupa Beograd,
12. Miodrag Jojić Podunavlje i
13. Nemanja Bogdanović regionalna grupa Južna Bačka.

Za Stručnu komisiju su predloženi shodno članu 51 Statuta i rezultatima za regionalne vođe uzgoja:

14. Miloje Gajić predsednik stručne komisije i glavni Klubski vođa uzgoja,
15. Emil Đorđević kao predsednik Kluba shodno članu 51 Statuta,
16. Danijela Ilić iz grupe Braničevo,
17. Stevan Đurin reg. vođa uzgoja grupe Južni Banat,
18. Aca Radonjić iz grupe Moravac,
19. Vladica Andrić iz Grupe Šabac,
20. Goran Gojković iz gupe Beograd,
21. Nenad Stojanović iz grupe Zapadna Srbija,
22. Velimir Mastilović iz grupe Podunavlje i
23. Siniša Vukanović iz grupe Južna Bačka;
     
24. za disciplinsku komisiju Jovo Risović, Đorđe Lečić, Aleksandar Malevski, Dejan Aleksandrović i Zoran Vasić i
25. za nadzorni odbor Mirko Glamočlija, Nenad Stojanović i Vladica Andrić.

      Glasanje za kandidate će se sprovesti javno, dizanjem ruku i pojedinačnim prebrojavanjem (član 35 Statuta).

Pre glasanja je reč zatražio sekretar Dragan Bunardžić i pročitao sledeće:

     
      Poštovani,
      Želeo bih da na samom početku izbornog dela  današnje Skupštine našeg Kluba informišem delegate i ostale prisutne o nedavno nastaloj situaciji koja se tiče samog izbora našeg rukovodstva.
      Poznato vam je da je na sednici upravnog odbora Srpskog DD Kluba predloženo novo rukovodstvo koje će u naredne 4 godine voditi ovaj klub. Tada je između ostalih, za jednog od dva potpredsednika Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba predložen Goran Zubanović koji je i u prethodnom mandatu obavljao ovu funkciju.
      Grupe koje su do pre nedelju dana održale, prema ranijoj preporuci, sastanke su podržale predloge Upravnog odbora. Nakon toga  je kandidatu za predsednika Kluba saopšteno od strane KSRS–a da ukoliko Goran Zubanović bude izabran za potpredsednika, Srpski Deutsch Drahthaar  Klub mora snositi posledice, odnosno biće mu uskraćena sva pomoć i saradnja. Razlog ovakve odluke KSRS-a je Zubanovićevo pisanje na forumima,  koje se kosilo sa Pravilnikom i Statutom KSRS-a.  Stav KSRS –a je tu eksplicitan – svako ko ne uvažava Statut i POSTR , ne može očekivati pomoć Saveza već samo sankcije. Mnogi su mi u ličnim kontaktima izrazili nezadovoljstvo zbog takve naizgled ishitrene odluke kojom se Goran bez prethodnog postupka koji bi se vodio u Disciplinskim ili drugim organima Saveza kažnjava. Ovakav stav potiče iz FCI –a i Savez je dužan da ga uvažava. Dužan sam da saopštim istinu koja glasi da nam je generalni sekretar dr Mahmud Al Dagistani, koji je kao što vam je poznato i naš član, učinio veliki ustupak ovim činom jer nije hteo da se slučaj Srpskog DD Kluba nađe na raspravi u predsedništvu Kinološkog saveza, gde bi najverovatnije Srpski DD Klub bio sankcionisan kao Klub u celini  a svi njegovi članovi bi trpeli posledice u ovakve odluke.
      Napominjem da u Statutu našeg - Srpskog DD Kluba u članu 14 jasno stoji da su članovi našeg Kluba dužni da poštuju naš Statut ali i Statut KSRS i njegov  Pravilnik o stručnom radu. Takođe, potsećam prisutne da smo u proteklom periodu ostvarili izuzetnu saradnju sa Kinološkim savezom koji nam je pored izuzetno značajne materijalne pomoći omogućio da se rezultati naših ispita upisuju u rodovnike koje izdaje Kinološki savez, da pas sa položenim jesenjim uzgojnim ispitom može da se upisuje u razred radnih, a da se naše manifestacije sada pod pravilnim nazivom  objavljuju u Planu manifestacija Kinološkog  saveza Republike Srbije. Mi smo jedini Klub koji se u pomenutom planu vodi kao organizator dok sve ostale manifestacije prijavljuju kinološka društva. Naš Klub je u Kinološkom savezu Srbije definisan kao njegovo stručno telo.  Onaj ko zanemaruje ili čak omalovažava ova postignuća ili nije objektivan ili ne želi dobro Srpskom DD Klubu.
      U razgovoru sa g. Goranom Zubanovićem  saznao sam da je on kontaktirao dr Dagistanija koji mu je ponovio isto što i Emilu: Goran može da bude član Kluba ali ne može biti na bilo kojoj rukovodećoj funkciji u njemu iz prethodno objašnjenih razloga. Sagledavši situaciju Zubanović  mi je rekao da je jedna od opcija koju  on nudi i povlačenje njegove kandidature ali da , kako je rekao, takvu njegovu odluku ne prihvataju njegovi fanovi. Kada sam ga ponovo sutradan a nakon razgovora i sa g. Dagistanijem i brojnim članovima Kluba zamolio da se povuče, on je ponovio da to ne može da uradi ne zbog sebe već zbog svojih pristalica. Ja sam mu saopštio svoju odluku da ću ako bi do glasanja došlo glasati da se prihvati povlačenje njegove kandidature, bez obzira na naš lični odnos jer smatram da takva moja odluka ide isključivo u korist Kluba.
      Kao sekretar Srpskog DD Kluba (dosadašnji) moram da kažem da bi glasanje o izboru Zubanovića bilo protiv pomenutog člana 14 našeg Statuta, odnosno Statuta KSRS-a. Istovremeno molim i apelujem  da u daljem toku rada budemo dostojanstveni, konstruktivni i pre svega korektni i pristojni jer mi smo ugledan Klub a i na to nas obavezuje Poslovnik o radu Skupštine. Bez obzira kako ko mislio i kakav stav ima prema izloženom, smatram da  svi mi ovde prisutni imamo isti zacrtani cilj ali da nam putevi do njega možda nisu isti.
      Ukoliko procenite da ovakav moj stav nije odgovarajući ili da će moje povlačenje sa funkcije sekretara Kluba doprineti njegovom uspešnijem radu, sa iskrenim zadovoljstvom ću se povući sa tog mesta.
      Želim vam uspešan rad, hvala.
     
      Zatim se prešlo na diskusiju po ovoj osetljivoj temi.
     
      U ime regionalne grupe Moravac za reč se javio ACA RADONJIĆ i pitao zašto protiv Zubanovića nije pokrenut disciplinski postupak ako je učinio prekršaj?
     
      DRAGAN BUNARDŽIĆ odgovara da je imalo osnova za pokretanje postupka jer pisano protivno KSS-a po forumima na internetu i u SMS porukama preko mobilnih koji su donošeni kod Mahmuda Al Dagistanija.
     
      NEMANJA BOGDANOVIĆ  je izneo da je njegova grupa glasala za predloge Upravnog odbora, pa i za kandidaturu Zubanovića i on ne može protiv odluka svoje grupe. Pitao je zašto smo pohvaljeni u govoru Davidovića kada nas sada kažnjavaju?
     
      NENAD DAVIDOVIĆ je odgovorio da niko ne ucenjuje Klub, da je dobra stvar da ovaj problem nije otišao na Upravno odbor KSS-a, jer bi to imalo ozbiljne posledice. Od strane Zubanovića je otišlo niz uvreda i pretnji na račun KSS-a i njegovog generalnog sekretara sa kojima većina nije upoznata. Pozvao je delegate da glasaju po svojoj slobodnoj volji bez bilo kakvih ultimatuma.
      Disciplinski postupak u KSS-u nije pokrenut jer je Disciplinski pravilnik zastareo i ne predviđa ovakve slučajeve.
     
      DRAGAN PROKIĆ, sadašnji predsednik disciplinske komisije Srpskog Deutsch Drahthaar  Kluba je izneo da Klubska disciplinska komisija nije pokrenula postupak jer nije dobila nikakvu prijavu, a ona ne može sedeti na internetu i pecati ko će šta tamo reći ili pisati i protiv koga.
     
      ACA RADONJIĆ je ponovio pitanje: ako do sada nije bilo propusta u Zubanovićevom radu, zašto tada odjednom ova situacija i zatražio od UO da iznese svoje mišljenje o Goranu Zubanoviću.
     
Glasanje ponovo
      DRAGAN BUNARDŽIĆ je odgovorio da Zuban nije grešio što se tiče Kluba, ali je napravio niz neprihvatljivih poteza prema KSS-u kako je to izneo Davidović i zapitao se zašto se nije povukao u interesu Kluba da ne dovodimo u pitanje sve što smo do sada uradili. On je pomenuo da izuzetno ceni Zubanovića i njegov rad i da će ga podržavati i dalje.
     
      NENAD DAVIDOVIĆ je zatražio reč i izneo da mi ne znamo koliko neprijatelja ima naš Klub. Koliko puta je traženo da se utvrdi zbog čega je dozvoljeno da se upisuju tamo „neki ispiti“ u knjižice. U novom pravilniku je došlo do nekih izmena baš zbog ovog Kluba. Rekao je da je Klub pohvaljen, ne pojedinci, i ponavljam bez ultimatuma bilo koje vrste.
     
      TORMA LASLO je izneo da Zubanovića ceni kao izuzetnog dresera, vodiča i lovca, i da njegove zasluge Klub neće zaboraviti nikada, ali Zubanoviću taktičnost i diplomatija nije jača starana, pa niko nije savršen, i ovo pisanje na internetu je postalo kontraproduktivno i štetno po Klub. Lični interes svakog mora biti podređen interesu Kluba. Moje je mišljenje da Zubanović treba da povuče kandidaturu, a ukoliko dođu druga vremena za njega će uvek biti mesta u organima Kluba.
      Što se pak pisanja po forumima tiče Torma je naglasio da je više puta upozoravao da to nije mesto za sukobe, pa i verbalne i ogovaranja, već za konstruktivne informacije. Ako neko napada rad Kluba nema potreba za padanjem u vatru. UO ili predsednik će odrediti lice koje će izneti zvaničan i konstruktivan stav Kluba, a ako je potrebno preduzećemo sve mere da zaštitimo sebe i svoj ugled. Energiju ne trošimo na beskrajna prepucavanja, pomognimo Klubu. Rad i rezultati kao plodovi tog rada koji će stići pre ili kasnije su jedini pravi odgovor na neutemeljene kritike.
     
      NEMANJA BOGDANOVIĆ je izneo nisu ničiji fanovi, i da smo svi glasali za Zubanovića.
     
      MARKO NIKOLIĆ je izneo da isto kao i Nemanjina grupa i beogradska je glasala za predloge UO i Zubanovićevu kandidaturu i zamera zašto o problemu nisu grupe pismeno obaveštene da se nešto preduzme i promeni.
     
      DRAGAN BUNARDŽIĆ je odgovorio da je problem isplivao poslednjih dana iznenada i nije bilo vremena za obaveštavanje.
     
      ALEKSANDAR PRIBAKOVIĆ je ponovio Radonjićev zahtev da UO da ocenu rada Zubanovića.
     
      EMIL ĐORĐEVIĆ je rekao da je sačekao da svi iznesu svoj stav da i on, kao kandidat za predsednika, kaže svoje. On je lično obavešten od od strane dr. Mahmuda Al Dagistanija da, ukoliko Gorana Zubanovića izaberemo, neće više biti podrške KSS-a.
      Izneo je da je Goran puno uradio za Klub, da je jedan od osnivača, ali da je imao i puno propusta i naneo puno neizvesnosti, briga i glavobolja prilikom dovođenja nemačkih sudija na jesenje uzgojne ispite, a kulminacija je bila prošla godina kada je obećao dovođenje vođe uzgoja Matičnog Kluba iz nemačke, mi to najavili, da bi otkazao bez ikakvih objašnjenja pred ispit.
      Kao kandidat za predsednika smatram da treba da dam predloge za svoje saradnike i ja predlažem Igora Radonjića za podredsednika koji će održavati odnose sa matičnim Klubom i Svetskim savezom za oštrodlake nemce. Za to ga kvalifikuje trud koji je uložio na međunarodnim jesenjim uzgojnim ispitima i moja uspešna saradnja sa njim.
      Decidno je izneo da će Klub organizovati samo uzgojne ispite i smotre kako je to navedeno u Statutu, ali da isto tako nema razloga da ne podržava manifestacije koje organizuje KSS i drugi Klubovi ili društva u okviru saveza.
      Pred nama je još puno ozbiljnog posla i treba da donesemo racionalne odluke i rešenja koja će pomoći rešavanju problema.
     
      NEMANJA BOGDANOVIĆ je upitao da li Igor Radonjić prihvata kandidaturu, a ACA RADONJIĆ, njegov brat, odgovorio da ne prihvata.
     
      TORMA je izneo da je rečeno sve po ovom pitanju, i da ovo ne vodi ničemu dalje, te predložio da se glasa.
     
      Prešlo se na glasanje:
     
      Za EMILA ĐORĐEVIĆA za predsednika Kluba je glasalo 25 delegata, 4 uzdržana, protiv nema;
      za TORMA LASLA na mesto podpredsednika je glasalo 19, protiv 6, 4 uzdržana;
      za PREDRAGA MARKOVIĆA – MAPCA za podpredsednika je glasalo 22, uzdržana 7;
      za GORANA ZUBANOVIĆA kao podpredsednika je glasalo 7, protiv 16, uzdržano 6
      za MARKA POPOVIĆA za počasnog predsednika je glasalo 25, 4 uzdržana,
      za DRAGANA BUNARDŽIĆA kao sekretara glasalo svih 29 delegata,
      za MILOJA GAJIĆA kao glavnog vođu uzgoja glassalo 25, uzdržani 6,
      za MIODRAGA TREBINJCA kao blagajnika glasalo 25, 4 uzdržana,
      za predloženi nadzorni odbor 25, 4 uzdržana i za
      predloženu disciplinsku komisiju 22 za 7 uzdržanih.
     
      Posle glasanja je Vladica Andrić predložio Zubanovića za počasnog predsednika, ali je zakasnio i odbijeno je.
      Moramo konstatovati da se posle izbornih skupština regionalnih grupa i redovne godišnje i izborne Skupštine Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba koja je održana danas u Kovinu, a na osnovu odredaba Statuta (član 37, 38 i 39) i regularnog glasanja promenio sastav UPRAVNOG ODBORA Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba koji je sad u novom sastavu:
     
1. Emil Đorđević, predsednik Kluba,
2. Torma Laslo, podpredsednik,
3. Predrag Marković – Mapac, podpredsednik,
4. Marko Popović, počasni predsednik,
5. Miloje Gajić, Klubski vođa uzgoja i predsednik Stručnog saveta,
6. Dragan Bunardžić, sekretar,
7. Miroslav Trebinjac blagajnik,
8. Dejan Aleksandrović, predsednik reg. grupe Braničevskog okruga,
9. Zvonko Lužajić, predsednik reg. grupe Južni Banat,
10. Dragan Prokić, pred. reg. grupe Šabac,
11. Aleksandar Pribaković-Caja, pred.reg. grupe Moravac,
12. Marko Nikolić, pred. grupe Beograd,
13. Miodrag Jojić, pred. reg. grupe Podunavlje i
14. Nemanja Bogdanović pred. reg. grupe Južna Bačka

     
      Isto tako, po Statutu (član 50 i 51) i na osnovu izbora regionalnih vođa uzgoja STRUČNU KOMISIJU Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba za naredni četvorogodišnji period čine:
     
1. Miloje Gajić, predsednik Stručne komisije i glavni vođa uzgoja,
2. Emil Đorđević predsednik Srpskog DD Kluba,
3. Danijela Ilić, vođe uzgoja reg. grupa Braničevo,
4. Stevan Đurin, vođa uzgoja reg. grupe Južni Banat,
5. Aca Radonjić v.u. reg. grupe Moravac,
6. Vladica Andrić v.u. reg. grupe Šabac,
7. Goran Gojković v.u. reg. grupe Beograd
8. Nenad Stojanović v.u. reg. grupe Zapadna Srbija,
9. Velimir Mastilović v.u. reg. grupe Podunavlje i
10. Siniša Vukanović v.u. reg. grupe Južna Bačka

DISCIPLINSKU KOMISIJU čine Jovo Risović, Đorđe Lečić, Aleksandar Malevski, Dejan Aleksandrović i Zoran Vasić i

NADZORNI ODBOR čine Mirko Glamočlija, Nenad Stojanović i Vladica Andrić.

     
                                                         Usvojeno na godišnjoj Skupštini u Kovinu
                                                                          02.03. 2014.
     
      Pošto je, sada već bivši predsednik, pročitao rezultate glasanja i sastav novih organa upravljanja rekao je nekoliko reči.
      Bio sam na čelu ovog Kluba 6 godina, od kada se Marko Popović naglo povukao sa funkcije 2008., pa sam 2010. u Beogradu na Skupštini izabran na još 4 godine. Za tih 6 godina smo od malog Kluba koji su činili grupa od oko dvadesetak zaljubljenika u rasu nemački oštrodlaki pas nedefinisanog i polulegalnog statusa stvorili Srpski Deutsch Drahthaar Klub sa preko 100 redovnih članova (ove godine 126) koji godišnje ispita na uzgojnim ispitima 100 i više pasa, koji je stvorio materijalnu osnovu rada prevođenjem i prilagođavanjem originalnih pravilnika za našu rasu, koji je usvojio savremeni Statut, doneo uzgojni pravilnik i mnogo toga još. Uredili smo odnose sa matičnim Klubom, našom krovnom organizacijom KSS-om, uredili finansije, štampali i izdali 4 (peti se štampa) Biltena sa mnoštvom dragocenih podataka, pravilnike, ocenske listove, formulare.... Vodiči drugih rasa nam se pridružuju, traže savete. Broj prijavljenih štenaca oštrodlakog nemca godišnje sa nekih 300 je porastao na 1.100, rasa je sve popularnija i zastupljenija među lovcima.Trajemo evo 13 godina.
      Da li je moglo bolje? Uvek može bolje. Da li je bilo grešaka ? Jeste. Učili smo u hodu, važno je ne ponavljati greške.
      Nisam se kandidivao na ovim izborima jer moje godine, zdrastveno stanje, obaveze na poslu i u porodici, današnje preživljavanje više ne ostavljaju dovoljno vremena i energije da obavljam ovaj složen i ozbiljan posao kako želim. Nisam hteo da se prihvatim ni mesta vođe uzgoja jer smatram da bi moj status kao kinologa koji ovog momenta nije aktivni odgajivač oštrodlakog nemca samo štetio Klubu, a to ne želim. Vreme je da dođu mlađi.
      Ja ću biti tu, pomoći ću u okviru svojih mogućnosti Klubu i učiniti sve da novo rukovodstvo preuzme Klub, bude svesno mnogostrukih i složenih obaveza, pa i da ih sa uspehom savlada i vodi Klub.
      Bila mi je čast da učestvujem u izgradnji jedno ovakovog ozbiljnog, na radu utemeljenog, Kluba koji ima puno smisla i opravdanja.
      Zahvaljujem se svim saradnicima koji su me podržavali svih ovih godina.
      Ako sam nekoga uvredio, naneo nepravdu nekom (a teško je to izbeći kada sudiš nečijim psima godinama), znajte da nisam činio to svesno ili zlonamerno. Voleo sam i volim sa svima Vama da se družim i uvek sam se trudio da budem dobronameran.
      Ostavljam vam u amanet da održite ovaj Klub, da traje ono što smo zajedno započeli i kada nas matorih ne bude. Družite se, budite tolerantni jedan prema drugom, priznajte interese drugih kao svoje, interes Kluba uvek držite visoko iznad glave, tu negde gde je naša klubska zastava....
      Hvala Vam, želim Srpskom Deutsch Drahthaar Klubu puno uspeha u daljem radu!
      Zatim je Torma pružio ruku novom predsedniku Emilu Đorđeviću i čestitao mu na izboru.
      Novi predsednik se zahvalio na poverenju, rekao da ima pred nama još puno posla koje zajedno treba da odradimo.
     
      SINIŠA VUKANOVIĆ se zahvalio Tormi za dosadašnji rad u svoje lično ime.
     
      NENAD DAVIDOVIĆ je čestitao novoizabranom rukovodstvu i obećao podršku KSS-a, kao prvo pokušaće da izdejstvuje kod KSS-a da naši sudijski pripravnici iz Kluba besplatno polažu sudijske ispite, pozvao je stažiste i mlade ljude da uče engleski (i nemački), da se usavršavaju, rekao da Klub treba da organizuje specijalku na CACIB-u Beograd, ali da treba voditi računa koje sudije predlažemo iz inostranstva.
     
      GORAN KUZMANOVIĆ GRAF je upitao ko će sada zastupati naš Klub u Verein Deutsch Drahthaaru i Deutsch Drahthaar Welt-Verbandu.
Goran Kuzmanović - Graf govori na Skupštini
     
      TORMA je odgovorio da se nada da će nam Zubanović i dalje pomagati, da već odavno postoji potreba za direktnim kontaktom između našeg Kluba i Matičnog, te da je Predrag Marković Mapac iskusan odgajivač, vodič sa rezultatima iza sebe, koji dobro govori nemački i koji će sigurno odraditi taj posao uz pomoć svih nas.
     
      EMIL ĐORĐEVIĆ je predložio da se u disciplisnki pravilnik unesu prekršaji neodgovornim pisanjem i ponašanjem na internet forumima. Još jednom se zahvalio na podršci, izneo svoje planove za dalji rad, zahvalio se lovačkom udruženju „Fazan“ iz Kovina na uspešnoj saradnji.
     
      DRAGAN PROKIĆ je odgovorio da to već postoji u Disciplinskom pravilniku.
     
      Pod tačkom razno PERO USKOKOVIĆ je izjavio da neće više biti član Kluba zbog priča oko pretnji Tormi.
     
      Zatim se raspravljalo o KLUBSKOJ UZGOJNOJ SMOTRI za ovu godinu. Miloje Gajić je predložio da se održi u Velikom Gradištu 15.03. 2014. Detalji će biti objavljeni posle sastanka Upravnog odbora.
     
      TORMA se zahvalio prisutnima na fer i korektnom ponašanju i završio radni deo Skupštine u 16.40 časova.
     
         ZAPISNIČAR                                                           OVERIVAČI ZAPISNIKA:
      Nenad Sojanović, sr.                                                      Dejan Nedeljković, sr.
                                                                                         Miodrag Jojić, sr.


     
     



     
     
     
     
     
     
      10
     
     

Нема коментара:

Постави коментар

Dobrodošli, pišite, ovo je Blog svih ljubitelja nemačkih oštrodlakih pasa !