Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

POZDRAVNI GOVOR PREDSEDNIKA SRPSKOG DD KLUBA SA OTVARANJA II INT. HZP-a

     
    
      Poštovane gošće i gosti, domaćini, poštovani vodiči, gospodine Blümel, Zubanović, gospodine predsedniče Kinološkog saveza Republike Srbije,
    
      Pozdravljam Vas u ime Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba i u svoje lično ime i zahvaljujem Vam što ste došli da uveličate ovu našu manifestaciju, nama tako važnu. Međunarodni jesenji uzgojni ispit nam je važan iz dva razloga: što možemo da ocenimo  uporedimo kvalitete naših pasa kao i nivo do koga smo stigli u vođenju pasa, a što je još važnije da ocenimo pse onako kako to rade u matičnom Klubu – Verein Deutsch Drahthaaru uz pomoć naših dragih gostiju, istaknutih odgajivača, vodiča i sudija iz Nemačke gospodina Blümela i Zubanovića i da učimo od njih svi mi – i vodiči, a posebno sudije. U tom smislu danas posle ocenjivanja pasa na terenu imamo seminar – diskusiju sa gostimo iz Nemačke o svim pitanjima koji nas muče.
    
      Želim da naglasim i ovom prilikom da je naš Klub čvrsto opredeljen za uzgoj, obuku, ispitivanje i vođenje nemačkog oštrodlakog psa po principima matičnog Kluba u Nemačkoj, da je to naša trajna orijentacija: oštrodlaki nemac kao svestrani lovački pas. Žao mi je što nema više vodiča iz našeg okruženja: većina sudija i vodiča iz Nemačke su fizički i psihički iscrpljeni od napora tek završenog Hegewalda, još ima posla da se sve finišira, danas, baš ovog vikenda, i bugarski i mađarski Klub organizuju HZP i VGP i njihovi članovi - vodiči su tamo. U razgovoru sa prijateljima – Georgijem Hristovim predsednikom Bugarskog Kluba nemačkih oštrodlakih pasa i Janošom Sigingerom vođom uzgoja Mađarskog Kluba nemačkih pasa, kao i Gyurity Jozsefom smo se dogovorili da ubuduće zajednički planiramo ove jesenje termine, da se više ne dogodi da se poklapaju naše manifestacije i da možemo da zajedno prikažemo i vrednujemo pse. Svi oni Vas pozdravljaju i poželeli su nam uspešan ispit.
    
      Takođe se zahvaljujemo Svetskom savezu Deutsch Drahthaara – Deutsch Drahthaar Welt-Verbandu na poverenju što nam omogućio da organizujemo i ovaj, drugi Međunarodni HZP. Zahvaljujem se našem, Kinološkom savezu Srbije koji je uvek uz nas i koji nas pomaže na čelu sa predsednikom gospodinom Dušanom Nešićem. Kao što nas oni podržavaju tako smo i mi uvek uz njih i bićemo i dalje, poštujući Pravilnik o stručnom radu KSS-a.
    
      Mislim da je ovo prilika da u ime našeg Kluba zvanično čestitamo našem članu Igoru Radonjiću na izuzetnom uspehu, postignutom 38. mestu sa 232 Hegewald bodova, što je dosada najbolji plasman naših pasa na ovom najvećem prestižnom takmičenju za rasu koju gajimo, na minulom 77. Hegewaldu u Billerbecku sa psom Baldurom II vom Balkanhoff. Zahvaljujemo se što je nastupio pod imenom i bojama našeg Kluba i tako doprineo neizmerno mnogo afirmaciji Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba. Želimo mu još mnogo uspeha i da uspešno položi VGP. Sve čestitke odgajivačnici „Balkanhoff“ i njenom vlasniku Goranu Zubanoviću. Ovo nije jedini  pas iz ove odgajivačnice koji je položio prestižni Int. Hegewald, a sigurni smo da će ih biti još.
    
      Da ne dužim, idemo da gledamo pse. Publiku molim da bude disciplinovana, da ne ometa vodiče sa psima, vodiče da budu na visini manifestacije i tolerantni. Želim im dobar vetar, dovoljno divljači i sportske – lovačke sreće, da im psi pokažu sve svoje dobre osobine. Sudijama fer i disciplinovane vodiče i da pse ocene po onako kako zaslužuju. A sada mi dozvolite da predstavim učesnike II Međunarodnog jesenjeg ispita. (sledi predstavljanje vodiča i pasa, sudija, delegata, vođa utakmica i određivanje grupa – baterija).
    
      Gospodo, proglašavam II Međunarodni jesenji uzgojni ispit otvorenim, idemo na teren.
    
    
    
    
    
          
    

Нема коментара:

Постави коментар

Dobrodošli, pišite, ovo je Blog svih ljubitelja nemačkih oštrodlakih pasa !