Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

CACIT ZA OŠTRODLAKE NEMCE VELIKA PLANA 03.04. 2010.


03.04. 2010. u Velikoj Plani u organizaciji Kinološkog društva "Velika Plana" je održana CACT - CACIT utakmica u radu upolju. Na utakmici, pored dve baterije engleskih ptičara i jedne kontinentalnih ptičara je održana utakmica nemačkih oštrodlakih pasa koja je imala svoju posebnu bateriju. Utakmica nemačkih oštrodlakih pasa je organizovana u saradnji sa Srpskim Deutsch Drahthaar Klubom. UItakmica je održana na terenima bogatim divljači  lovačke sekcije Krnjevo.
    Na utakmicu oštrodlakih nemaca je prijavljeno osam pasa, a na ispit su privedena sedam pasa.Sudija je bio Goran Šestić iz Velike Plane koji veoma   korektno i stručno sudio "specijalku". (Desno pozdravni govor domaćina i sudije Gorana Šestića ) 
  Tereni su bili prelepi, takoreći idealni za utakmicu, divljači možemo reći previše: fazana, jarebice, zeca.....Pobedio je Predrag Marković - Mapac iz Beranja sa Wolfom koji je dobio titulu CACT, a kasnije i CACIT jer u baražu nije imao konkurencije.
    Drugoplasirani je pas Kos od Hajdučkog Kamena Pere Uskokovića iz Kovina sa odličnom ocenom, trećeplasirani Fred takođe vodiča Predraga Markovića sa vrlo dobrom ocenom i slede Erna Dragana Bunardžića iz Arilja, Birka Emila Đorđevića iz Kovina i Orionis Džimi Mitrić Slobodana iz Velike Plane sa PUO. (Desno P. Marković - Mapac pušta Wolfa)
    Sudija Goran Šestić je pri obrazloženju plasmana istakao da je Wolf pokazao najviše inicijative u pretraživanju, primio miris jarebica, kulirao, podigao jarebice i ostao miran pri poletanju što mu je donelo titulu.
    Drugoplasirani Kos od Hajdučkog Kamena je imao marku na fazansku koku koju je realizovao, bio je miran pri poletanju, ali je nešto sporije (lovački) pretraživao teren.
    Trećeplasirani Fred Mapca je imao marku, ali je u jednom trenutku kratko bio van ruke vodiča što je rezuktiralo vrlo dobrom ocenom. Erna Bunardžića je imala marku na fazana, ali je odjurila za zecom koju je digao vodič. Birka Emila Đorđevića je markirala koku, a zatim naletela na jato fazana koji su se dizali ispred nje, Džimi Mitrića je markirao zeca, ali je kasnije opao u tempu i nije trčao.
(Levo Petar Uskoković sa Kosom od Hajdučkog Kamena i Predrag Marković Mapac sa Fredom)


Sedmi pas sa utakmice, pas koga je vodio takođe Slobodan  Mitrić je diskvalifikovan zbog uletanja u par jarebica i kasnije fazana. (Levo  Erna Dragana Bunardžića markira, desno Emil Đorđević sa Birkom).

2 коментара:

  1. Samo jedna zamerka na ovaj tekst:Red je bio da napisete da se utakmica odrzavala na terenu Lovacke sekcije Krnjevo.
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Evo napisao sam, i to veoma rado. Ja sam dobio informacije od drugih, nisam imao zvaničan izveštaj, ALI SU SVI REKLI DA SU TERENI PRELEPI, PRAVI ZA UTAKMICE I DA JE BILO PUNO DIVLJAČI. Izvinjavam se, drago mi je da ste se javili komentarom, činite to i dalje. Sa lovačkim pozdravom

    "DOBAR POGLED !"

    ОдговориИзбриши

Dobrodošli, pišite, ovo je Blog svih ljubitelja nemačkih oštrodlakih pasa !