Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

CACIT UTAKMICA U POLJU NA PRIRODNU DIVLJAČ ZA OŠTRODLAKE NEMCE

                                                                                           Otvaranje CACIT-a za oštrodlake nemce

    U subotu, 02.04. 2011. u organizaciji Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba i Kinološkog društva Velika plana u Starom Selu je održana Međunarodna poljska utakmica– CACIT - bez odstrela divljači tipa B. Na utakmici je prijavljeno 22 pasa, a privedeno i ocenjeno u radu u polju 16 pasa rase nemački oštrodlaki pas. Psi su radili u dve baterije. Rad pasa su ocenjivali sudijske dvojke sastavljene od dvojice kinoloških sudija u svakoj bateriji. Prvu bateriju su ocenjivali Marković Predrag –Mapac i Emil Đorđević,  a drugu bateriju Ljubiša Ivanović i Stevan Đurin.
    U I bateriji od 8 pasa 3 psa su ostvarili plasmane: odličnu ocena i CACT osvojila je kuja ERNA (levo Erna markira , dole desno u kuleu)) vlasništvo Bunardžić Dragana iz Arilja, odlična ocenu i RCACT pas KOS od HAJDUČKOG KAMENA vodiča Uskoković Petra iz Kovina,a na treće mesto se plasirao pas GREJSI sa SIRIJUSA sa ocennom vrlo dobar vodiča Stojanović Borivoja iz Vračevog Gaja.
    U II bateriji od 8 pasa 5 je ostvarilo plasmane: prvo mesto, odlična ocena i CACT za psa ORIONIS KUMAN vlasništvo Gorana Šestića iz Velike Plane, drugo mesto, odlična ocena i RCACT za ORIONIS EMU vlasnika Momčila Pantelića. Treće mesto odlična ocena ORIONIS KRIS, četvrto mesto, odlična ocena ORIONIS ECKO i petoplasirana kuja RENI ocena vrl.dobar.
    Odlična, besprekorna organizacija, pravi tereni sa nešto nižom vegetacijom, vreme nešto toplije od optimalnog, pravi domaćini, dovoljno divljači, ponašanje učesnika je bilo fer i korektno.
    U baražu za dodelu kandidature CACIT, sastali su se kuja ERNA Bunardžić Dragana i pas ORIONIS KUMAN Šestić Gorana. Na osnovu prikazanog rada u baražu, sudijski žiri (sva četvorica kinoloških sudija učestvovalo u ocenjivanju rada u baražu) je doneo odluku da se kandidatura CACIT ne dodeli jer ni jedan od pasa nije prikazao rad za CACIT.
    Opsti utisak je da psi nisu najbolje pripremljeni za ovaj vid takmicenja čemu je doprinela duga zima koja je uslovila kako kašnjenje vegetacije, tako i skraćeno vreme za pripreme pasa.


                                                                                                 Slika gore: učesnici utakmice, dole sudije i takmičari pred baraž

1 коментар:

Dobrodošli, pišite, ovo je Blog svih ljubitelja nemačkih oštrodlakih pasa !