Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

IZVEŠTAJ SA CACT UTAKMICE NA VODI ODRŽANE U KOVINU 05.09. 2010.

                                                                                          
Učesnici utakmice sa sudijama pre početka takmičenja

       
        Utakmica je održana 05.09. 2010 u KOVINU u organizaciji Srpskog Kluba nemačkih oštrodlakih pasa u saradnji sa lovačkim udruženjem "LOVAC" iz KOVINA. Ispit se odvijao na terenima lovačkog udruženja "Lovac", na Crnoj Bari. Utakmica je počela u 08:00 sati, a završila se u 14:00  sati.

    Na utakmici su sudili sudije: Miodrag Jojić iz Novog Sada i Laslo Torma iz Padinske Skele.Vođa utakmice je bio Lazar Pejov upravnik lovišta u Kovinu.
    Na utakmicu je prijavljeno  9 pasa i svih 9 je privedeno na ocenjivanje. Kvalifikovalo se  7 pasa. (Fotografija desno: Astron Dragana Bunardžića traži patku, vidi se voda pokrivena travom i rogoz).
   
Prvoplasirani: u sredini  Zvonko Lužajić sa Abom - CACT, desno Emil Đorđević sa Eli RCACT i levo Dragan Bunardžić sa trećeplasiranim Astronom

Sledeći psi su se kvalifikovali na utakmici sa brojem osvojenih bodova:

1.ABA JR 77376 vlasnik i vodič Lužajić Zvonko iz Kovina, broj osvojenih bodova 183,I nagradni razred CACT (kuja je pokazala izuzetnu volju za rad u vodi,kvalitetan nos,odličnu obučenost i odličan rad na tragu žive patke);
2.ELI JR 76855 vlasnika i vodiča Đorđević Emil iz Kovina, I nagradni razred 171 bodova,RCACT; (Fotografija desno: Emil Đorđević sa Eli i Birkom čeka na red)
3.ASTRON JR 76104 vlasnika i vodiča Bunardžić Dragana iz Arilja, I nagradni razred 168 bodova;
4.BIRKA JR 77568 Đorđević Emila sa osvojenih 167 bodova, I NR; 
5.ADA JR 76298 Marjanović Tomislava iz Livadice sa osvojenih 157 bodova, II NR;6.GITA od Hajdučkog Kamena JR 76115 vlasnika i vodiča Maru Dorel sa osvojenih 155 bodova, II NR i7.BRIK JR 77602 Šestić Goran iz Velike Plane sa osvojenih 136 bodova u II NR.
    N a utakmici se nisu kvalifikovala dva psa i to:
1.LEA JR 76509 Prokić Dragana iz Šabca zbog nedonošenja divlje patke u disciplini aport iz trske i
2.ERNA JR 76853 Bunardžić Dragana iz Arilja jer nije ostala na mestu posle pucnja (nije odloživa).
    Vreme na dan utakmice je bilo oblačno sa slabim vetrom, voda gde je rađena utakmica teška za rad, pokrivena zelenim sitnim lokvanjima (sitom) i sa travom (drezgom), tako da je iziskivala veliku volju za rad kod pasa, što je i i u skladu sa rangom utakmice.

    Utakmica je protekla u takmičarskoj, fer atmosferi bez ikakvih problema. Dugujemo zahvalnost lovcima Kovina za pomoć pri ispitivanju i uzgoju ove rase.
Fotografija levo: sudije, vođa utakmice (čuči) prvoplasirani i deo publike

       
       
     

Нема коментара:

Постави коментар

Dobrodošli, pišite, ovo je Blog svih ljubitelja nemačkih oštrodlakih pasa !