Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

NA KRAJU PROLEĆNE SEZONE

Završila se prolećna sezona uzgojnih ispita i utakmica u polju sa ispitom u Gradištu. Po programu koji je usvojen na Skupštini (u februaru) Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba organizovali smo 3 prolećna uzgojna ispita i dve utakmice u polju bez odstrela. Termine manifestacija smo nešto morali pomerati zbog hladnog i izuzetno kišnog proleća i kašnjenja vegetacije.

Na prolećnom uzgojnom ispitu u Kovinu 28.03. je ispitano 12 pasa. 10 je položilo a 2 nisu (zbog nemarkiranja).
Na ispitu u Kanjiži je privedeno 9 pasa, 6 je položilo ispit a 3 psa nisu, od toga 2 nisu markirala a jedan je odustao.
Na ispitu u Velikom Gradištu - Kurjačama je ispitano 4 pasa i sva četiri su položila ispit. Ukupno je ovog proleća ispitano 25 pasa, 20 je položilo a 5 nije prolećni uzgojni ispit. Sa rezultatima možemo biti zadovoljni.
Na prolećnim utakmicama je učestvovalo 20 pasa (13 u Vršcu - Vatinu i 7 u Velikoj Plani). 12 pasa se kvalifikovalo, 2 psa odličnom ocenom (CACT u Vršcu i CACIT u Plani), 2 sa vrlo dobrom i 7 sa PUO (potvrdom urođenih osobina), što ukazuje da treba i dalje raditi na usavršavanju rada oštrodlakih u polju. Bez obzira što je Klub zauzeo osnovni princip o oštrodlakom nemcu kao svestranom lovačkom psu i što forsiramo i rad posle pucnja u vodi i šumi, rad u polju je osnova rada svakog lovačkog psa, pa i oštrodlakog i kroz pretraživanje polja, nos i stajanje pas pokazuje svoje osnovne lovačke osobine i volju za rad i te discipline ne smemo zanemariti nikako, tako da ćemo i u sledećem periodu organizovati poljske utakmice i podsticati članove za učestvovanje na njima.
Baron vom Liethermoor Dejana Pantelića aportira lisicu
Na manifestacijama Kluba je sudilo 6 sudija: Velimir Netković, Dragan Vujić, Miloje Gajić, Đura Munćan, Goran Šestić i Laslo Torma. Nažalost pripravnici Kluba se nisu pojavili da stažiraju ovog proleća, te sudijski podmladak kasni.
Letnju pauzu ćemo iskoristiti za analizu učinjenog i razradu daljeg rada Kluba ove godine, tj. u jesenjoj sezoni. Održaćemo u međuvremenu sastanak Upravnog odbora i Stručnog saveta (zapisnik će biti objavljen na blogu) i preciziraćemo jesenji program i objaviti na vreme. Prva manifestacija koja sledi je Nacionalna CACT utakmica na vodi 04.09. 2010. Pozivamo vodiče da izvedu svoje pse na ovu interesantnu utakmicu. Cilj i propozicije utakmice na vodi ćemo objaviti na ovom blogu blagovremeno.
U "pauzi" do jeseni ćemo raditi na finiširanju sajta Kluba. Ovaj blog nećemo zanemariti i umrtviti - sledeće nedelje počinjemo sa objavljivanjem knjige o obuci - dresuri svestranih lovačkih pasa od dr. Carla Tabela. Počinjemo sa radnjom "aport" zatim prelazimo na "Daun" i tako redom. Svake nedelje po jedan post o obuci, a kada sve prevedemo štampaćemo i knjigu. Videćete, vredeće ! Prevešćemo i neke interesantne članke o dešavanjima u matičnom Klubu (Verein Deutsch Drahthaar) i Svetskom savezu oštrodlakih (Deutsch Drahthaar Welt-Verband).
Pratite i dalje naš sajt, pozivamo Vas da pišete svoje komentare bez ustezanja i da učestvujete u radu NAŠEG, ZAJEDNIČKOG KLUBA ! 

DOBAR POGLED !

Нема коментара:

Постави коментар

Dobrodošli, pišite, ovo je Blog svih ljubitelja nemačkih oštrodlakih pasa !