Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

OBAVEŠTENJE O INTERNACIONALNOM JESENJEM UZGOJNOM ISPITU U SRBIJI U OKTOBRU 2019.



         

Poštovani članovi  DD-WV e.V.,

     Obaveštavamo Vas da će SE od 23. do 26. oktobra 2019. godine odrzati  Internacionalni jesenji uzgojni ispit ( HZP)  u organizaciji Svetskog saveza za oštrodlake nemce DDWV e.V. u zemlji našE članice -  SRBIJI.

     Srbija je prikazala odlične terene  sa dovoljno divljači i vodene površine koje odgovaraju uslovima ispitivanja na HZP-u. O detaljima ove manifestacije se zainteresovani vodiči kao i vlasnici pasa, naše clanice DD-WV-a, mogu  blagovremeno informisati u Klubovima  svojih zemalja.
Da bismo mogli što pre pokrenuti organizaciju i uspešno pripremiti za jednu ovakvu manifestaciju, želeo bih da zamolim vodiče kao i vlasnike pasa da se posle završene sezone prolećnih uzgojnih ispita (VJP) u proleće 2019.  izjasne, to jest prijave u svojim Klubovima koji su članice DDWV e.V.-a za ovaj HZP.

USLOVI PRIJAVE:
1.Roditelji bez uzgojnih mana – deformacija kukova i zglobova ( HD + OCD bez oboljenja ).
2.Položen prolećni uzgojni ispit sa najmanje 65 VJP poena.
3.Discipline trag, nos i pretrazivanje najmanje vrlo dobra ocena.
4.Bez deformacija kukova i laktova (snimak HD + OCD bez oboljenja)
5.HN (Potvrda o oštrini).
6.Ocena forme/dlake najmanje dobar / dobar.

Krajnji rok za prijavu je do 15. jula 2019. godine.
Detaljne informacije o sudijama, lokacijama i rasporedu ispita će biti na vreme objavljeni i dostavljeni članicama DDWv e.V.

         Srpski Deutsch Drahthaar Klub je započeo pripreme na organizaciji ovog ispita. Konačan plan će biti objavljen posle jesenjeg uzgojnog ispita u Požarevcu 13. i 14.10. 2018. gde će suditi nemačke sudije koji će obaviti inspekcije terena i kada će se obaviti konačni dogovori. Po planu, domaćin ovog ispita je regionalna grupa BRANIČEVO Srpskog Deutsch Drahthaar Kluba, u organizaciju ispita je uključen ceo Klub, kao i Svetski savez oštrodlakih nemaca. Doći će samo 45 njihovih sudija. Troškove ispita snosi DDWV. Centar ispita će biti Veliko Gradište, tačnije Srebrno jezero gde postoje potrebni smeštajni, kongresni i ostali kapaciteti potrebni ovakvoj manifestaciji. Tereni za rad u polju bi bili u Požarevcu (4 baterije), Velikom Gradištu (2 baterije) i Saraorcima (3 baterije). Tereni za vodu bi bili u Požarevcu (2 terena) i Maloj Krsni (2 terena).

U sredu 23.10. 2019. bi se odvijao prijem i smeštaj učesnika na Srebrnom Jezeru. U četvrtak 24.10. 2019. bi pola pasa radilo vodu, a pola polje. U petak 25.10. 2019. obrnuto (koji su radili vodu rade polje i obrnuto). U subotu 26.10. 2019. bi se održala uzgojna smotra – ocenjivanje eksterijera u parku u Velikom Gradištu, uveče završna manifestacija. U nedelju odlazak učesnika. Ovo je preliminarni – okvirni plan.

Нема коментара:

Постави коментар

Dobrodošli, pišite, ovo je Blog svih ljubitelja nemačkih oštrodlakih pasa !