Nemački oštrodlaki pas

PRAVA RASA ZA PRAVOG LOVCA !

OBEVEŠTENJE

OBAVEŠTAVAMO ČLANOVE SRPSKOG DEUTSCH DRAHTHAAR KLUBA I SVE ZAINTERESOVANE DA ĆE SE PRIJAVE za HZP u KOVINU koji će se održati 8. i 9. oktobra PRIMATI DO 1. OKTOBRA 2016. godine po odluci UO Kluba.

PRIJAVE (i eventualna pitanja) možete poslati TORMA LASLU (mobilni 0658874614) na mail lacika.torma@gmail.com, lacika@vektor.net ili MIRKU GLAMOČLIJI (mobilni 0608399112) na mail mglamoclija@vindija.hr.

Molimo vodiče da se na vreme prijave i uplate kotizaciju radi što efikasnijeg organizovanja ispita. Takođe molimo vodiče da prijavu pošalju na klubskom obrascu broj 1 i da popune sve navedene podatke. Ukoliko je nekom potreban obrazac neka se javi.

Coper Vrbaški Pannonian Sea i Basko od Šulca

IZVEŠTAJ SA ISPITA NA VODI U VELIKOM GRADIŠTU 11.09. 2016.

Vodiči i psi na otvaranju ispita na vodi u Velikom Gradištu
      U nedelju, 11.09. 2016. SRPSKI DEUTSCH DRAHTHAAR KLUB je tradicionalnim ispitom na vodi otvorio jesenju sezonu. Ispit je organizovala, već treću godinu zaredom, regionalna grupa BRANIČEVO u Rečici, a u saradnji sa lovačkim udruženjem "Vojvoda Milenko" iz Požarevca.

   
      Zbor učesnika je bio u lovačkom domu u Velikom Gradištu odakle su se učesnici kolima odvezli na kanal pored Dunava kod crpne stanice Rečica gde su psi ispitani na  vodi, dok se discipline hodanja uz nogu i odloživost ispitivale na dunavskom nasipu.
   
Organizatori i sudije na otvaranju ispita
   Ispit je počeo u 8,30 zbog kašnjenja vodiča, ispitivanje pasa se završilo u 15 časova, a sređivanje rezultata, proglašenje i zajednički ručak oko 17 časova.
   
   Temperatura se kretala od 15 do 28° C, toplo, sunčano vreme sa povremenim oblacima, vetar slab i srednje jačine, promenljivog pravca, većinom je duvao u leđa psima. Teren za ispitivanje – voda je bila teška, zarasla travom (drezgom), sa gustom trskom i rogozom po obodu. Ta zaraslost je sa jedne strane zahtevala veliku volju za rad pasa i fizičku pripremljenost, a sa druge obezbedila jači trag nego na čistom vodenom ogledalu i duže zadržavanje traga što se pozitivno odrazilo na ocene u disciplini rad na tragu žive patke.
    
Vodiči izvlače redne brojeve

Na ispitu su sudile sudije Goran Šestić iz Soko Banje, Dejan Živadinović iz Paraćina i Torma Laslo iz Padinske Skele. Vođa ispita je bio Predrag Marković Mapac iz Beranja.
      Na ispitu je ocenjeno 9 pasa rase oštrodlaki nemac i svi su položili ispit,  veći deo pasa je prikazao rad na zavidnom nivou na vodi, što se za discipline obuke ne može reći.

Podaci pasa sa ispita sa  brojem osvojenih bodova:

Prvoplasirani pas odličnog učinka NANI JR 701197 vodiča i vlasnika Nenada Stojanovića
1.Nani JR 701197, vlasnika Nenada Stojanovića iz Gornjeg Milanovca 157 bodova;
2.vom BucherForst R-Floki JR 701674 vl. Igora Marića iz Praraćina 154 bodova;
3.Szantovai Akena Hr. 21605 Zvonka Jagetića iz Oroslavca (Hrvatska) 153 bodova;
4.Abas Vrbaški Pannonian Sea JR 85595, vl. Srđan Stamenković 153;
5.Alma JR 701693 vlasnice Žakline Kokotović iz Beograda 151 bodova;
6.vom BucherForst R-Ragnar JR 701672 vl. Milan Milošević iz Paraćina 151;
7.Aja Vrbaška Pannonian Sea JR 89599 vl. Zorana Gavrilovića iz Valjeva 149;
8.Huanito Dunavski JR 701703 vlasnika Emila Đorđevića iz Kovina 144 bodova i
9.Desperado JR 701455 Nikole Simića iz Male Krsne 134 bodova.

Nemanja Bogdanović sa Abasom Vrbaškim
    Svi psi, sem Desperada koji je u II nagradnom razredu, su zaslužili ocene u I nagradnom razredu.
    Ocene svih pasa u pojedinačnim disciplinama i imena vodiča možete videti u zbirnom ocenskom listu.

    Nani vlasnika i vodiča Nenada Stojanovića je dobio odličnu ocenu i maksimalan broj bodova 12 u disciplinama volja za rad i rad na tragu žive patke uz obrazloženje sudija da je u svim disciplinama u vodi pokazao ogromnu volju za rad u vodi ne prezajući od prepreka, te da je odmah primio trag patke i sigurno i uporno pratio na teškom terenu preko 250 metara i isterao patku.